Kuѕh nuk e kuрton femrën nuk ia din aѕaj vlerën, ngjarje shumë intereѕante

Dy bashkëshortët u pajtuan mes veti që mos t’ia hapin derën askujt që vjen në vizitë të tyre! Dhe me të vërtetë, familja e burrit erdhën në vizitë dhe trokitën në derë, dhe të dy bashkëshortët e shikuan njëri-tjetrin se çfarë të veprojnë, mirëpo vendimi vetëm se ishte pas marrë dhe nuk e hapën derën.

 

Nuk shkoi pak dhe vetëm se ia arritën familja e gruas dhe trokitën në derë! Burri e shikoi gruan dhe asaj vetëm se filluan t’i rrjedhin lotët dhe të thotë: Pasha Allahun, nuk mundem të përballoj që prindërit e mi të qëndrojnë në prag të derës, e unë mos ta hapi derën!

 

Burri heshti dhe e uli kokën, kurse gruaja e hapi derën!!
Kaluan disa vite dhe u furnizuan me katër fëmijë djem, dhe më vonë u furnizuan edhe me të pestin fëmijë, i cili ishte vajzë. Prindi për lindjen e saj u gëzua tej mase! Njerëzit e pyetën të habitur se pse po gëzohesh për vajzën kaq shumë, kurse për lindjen e djemve nuk je gëzuar kështu?!

 

U përgjigj: Kjo është ajo që do të ma hapë derën!
Kush nuk e kupton femrën nuk ia din asaj vlerën!!
Nga arabishtja: Irfan JAHIU